Piškotki in varovanje podatkov

Varovanje podatkov

Rebel on the way, Katarina Benček s.p., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podjetje pridobljene osebne podatke uporablja samo za potrebe izstavitve računa ter pošiljanja naročenih artiklov.  Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

S potrošnikom bo ponudnik stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če je to nujno potrebno za izvedbo strankinega naročila.

O piškotkih

V tem pravilniku se izraz »piškotki« nanaša na piškotke in druge podobne tehnologije, zajete v Direktivo EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

 

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo, da bi izvedeli več o tem, kako uporabljate našo vsebino. To nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. Piškotki si zapomnijo, katero vrsto brskalnika uporabljate in katero dodatno programsko opremo za brskalnik ste namestili. Poleg tega si zapomnijo vaše prednostne nastavitve, na primer jezik in geografsko območje, ki se ob ponovnem obisku spletnega mesta ohranijo kot privzete nastavitve. Piškotki omogočajo tudi ocenjevanje strani in izpolnjevanje obrazcev za komentarje. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika, medtem ko so drugi piškotki trajni in ostanejo v računalniku dalj časa.

 

Kako lahko zavrnem in izbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebno določljivih podatkov o vas. Vendar pa lahko, če želite, zavrnete ali blokirate piškotke strani Rebel on the way. ali spletnih mest katerih koli tretjih oseb, tako da spremenite nastavitve brskalnika. Več informacij boste našli v funkciji Pomoč v brskalniku.  Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. To pomeni, da morate sami izbrisati ali blokirati piškotke, če nočete, da se uporabljajo. Navodila za brisanje ali zavračanje piškotkov ter dodatne informacije o piškotkih na splošno so na voljo tudi na spletnem mestu www.allaboutcookies.org. Informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov ter navodila, kako zavrniti ali izbrisati te piškotke, boste našli v priročniku za uporabo mobilne naprave.